У Львові в районі Під Голоском планують збудувати ще дев'ять багатоповерхівок

2596 0
75% квартир передбачені для учасників АТО та їхніх родин.
Візуалізація «Проект Менеджмент»

Візуалізація «Проект Менеджмент»

У Львові на вул. Під Голоском забудовник планує звести ще дев’ять житлових будинків. Відповідний містобудівний розрахунок роглянули на архітектурно-містобудівній раді 10 січня. 

Ділянки проєктування розташовані північніше вулиці Під Голоском. Вони є в оренді ОК ЖБК «ПІД ГОЛОСКО», який складається з учасників АТО, яким і передали ці ділянки. Згідно з детальним планом території, ділянки є в зоні житлової забудови від п’яти до дев’яти поверхів – Ж-3.

Зокрема, планують звести класичний закритий квартал з дев’яти будинків від шести до дев’яти поверхів. Під усією плямою забудови та поза її межами буде розташований підземний паркінг, який також використовуватиметься ще й як укриття. Загалом у паркінгу передбачено 220 машиномісць.

На перших поверхах усіх будинків будуть громадські приміщення для закладів обслуговування. Також у ЖК передбачений невеликий вбудований заклад дошкільної освіти орієнтовно на 40 дітей. 

У будинках розмістять 244 квартири на одну, дві та три кімнати стандартного планування, у яких зможуть проживати близько 717 мешканців.

«У архітектурі нам хотілося досягти більш сучасного силуету і рішень. З огляду на природність ділянки, ми запропонували велику кількість відкритих балконів, які потенційно можна озеленити», – розповів представник розробника проєкту Микита Макучин. 

Цей проєкт проходив у грудні слухання робочої групи за участі мешканців району Під Голоском. Було визначено, що враховуючи соціальне значення, а саме забезпечення учасників АТО та їхніх сімей житлом, розгляд проєкту підтримали. 

Читайте також: Три будинки в обмін на школу й садок. Львівська мерія дозволила звести нове житло Під Голоском 

«75% квартир передбачені для учасників АТО. Там є різні пропорції: частина безкоштовно, по фіксованій ціні та іпотечно. Лише 25% квартир будуть продаватися на вільному ринку. Цей кооператив уклав угоду з підрядником, який зголосився будувати за власні кошти школу на Під Голоском та передати її місту. Тому тут баланс інтересів збережений», – зазначив заступник міського голови з містобудування ЛМР Любомир Зубач.

Зазначимо, що мікрорайон Під Голоско активно забудовують. Зокрема, цьогоріч на вулиці Малоголосківській забудовнику дозволили звести нові багатоквартирні житлові будинки в обмін на будівництво школи та дитячого садка. 

Нагадаємо, що львівські депутати двічі провалили голосування за заборону висотної забудови в мікрорайоні Під Голоском, як того вимагали мешканці у своїй петиції. Чому голос представників району не почули і чому вони змушені вже кілька років поспіль оббивати пороги міської ради, щоб упорядкували забудову в їхньому районі, розвинули там інфраструктурні речі та створили парк, Tvoemisto.tv запитало в ініціаторки петиції та депутатів ЛМР у матеріалі.

Наталія Вареник
Візуалізація розробника проєкту

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!