Маршрут швидкісного потягу «Київ-Львів» продовжать до Перемишля

4395 0
Щоденне залізничне сполучення між Львовом та Перемишлем планують відновити до Різдвяних свят. Вартість квитка, за попередніми підрахунками, не перевищуватиме 5 євро.
Фото: komitet.net.ua

Фото: komitet.net.ua

Про це домовились на другий день спільного засідання Комітету з питань транспорту Верховної Ради України та комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща, – повідомив на своїй сторінці у Facebook Ярослав Дубневич, голова парламентського комітету з питань транспорту.

«Беремо за основу досвід спрощеного режиму перетину кордону, який застосовувався під час проведення Євро-2012. Прикордонники готові здійснювати контроль під час продовженого руху швидкісного поїзда Інтерсіті+ №743/744 Дарниця – Львів, поки він буде курсувати від Львова до кордону», – повідомив Дубневич.

Читайте також: Через Львівщину будуватимуть європейський автобан Лісабон – Шанхай 

Втілити пілотний проект українські та польські депутати планують до Різдвяних свят. Для цього необхідно узгодити рішення з прикордонною службою та Державною фіскальною службою. Тим часом «Укрзалізниця» повідомила про технічну готовність продовжити маршрут, – передає Укрінформ.

«Принциповою тут є ціна квитка, яка, на нашу думку, не повинна перевищувати 5 євро», – заявив Ярослав Дубневич.

Нагадаємо, в Україні працюють над проектом створення швидкісного вузькоколійного сполучення «Київ – Берлін», маршрут якого проходитиме через Львів та Варшаву.

Додамо, у березні представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia («Карпатський шлях»). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України, зокрема і до Львова. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!