Маршрути до сіл і містечок Львівської ОТГ не затвердили. У чому причина

1895 0
У міськраді кажуть, що Львівська ОТГ почне діяти з 1 січня 2021 року.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

Виконавчий комітет Львова 2 жовтня затвердив схему маршрутів до сіл і міст, які об'єднуються зі Львовом, однак її не погодила ЛОДА. Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Читайте також: У Львові затвердили 9 маршрутів, які курсуватимуть до містечок та сіл Львівської ОТГ. Перелік

«Ми звернулися до Львівської ОДА про погодження схеми руху автобусних маршрутів загального користування, які би сполучали населені пункти Гряда, Малехів, Воля Гамулецька, Великий Дорошів, Зашків, Великі і Малі Грибовичі, Гамаліївка, Малі Підліски, Завадів, Зарудці, Ситихів, Підрясне, Рясне Руське, Підбірці, м. Дубляни з м. Львовом. Однак ми отримали відмову, аргументовану тим, що ми ще не маєм юридичних повноважень, а також, що в ОДА є підписані договори з перевізниками по цих напрямках, і вони не готові їх достроково розривати», – пояснив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

За словами заступника голови Львівської ОДА Тараса Греня, організація перевезень пасажирів на приміських і міжміських маршрутах є виключно компетенцією Львівської обласної державної адміністрації, відтак, станом на сьогодні, Львівська міська рада не може організовувати рух сільських автобусних маршрутів до цих населених пунктів.

«Згідно із статтею 1 Закону України «Про автомобільний транспорт», автобусний маршрут приміський – це маршрут, який з’єднує населені пункти і протяжність якого не перевищує 50 км; автобусний маршрут міський – це маршрут, який не виходить за межі території населеного пункту. Отже, законодавчо чітко визначено поняття сілького і приміського автобусного маршруту», – каже Тарас Грень. 

Як зазначив Тvoemisto.tv Тарас Грень, в ідеалі ЛОДА мала б провести конкурс на ці маршрути, але в силу законодавства він триватиме понад 3 місяці. За цей час вже діятиме повноцінне Львівське ОТГ. Тому сенсу в цьому не має. Місто ж хоче продовжити маршрути без жодних конкурсів.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

Нагадаємо, У Львові внесуть зміни у чотири міські маршрути і створять 5 нових, щоб приєднати до транспортної схеми міста села і містечка Львівської ОТГ. Перелік маршрутів читайте тут.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!