Масштаб пошкоджень енергооб’єктів можуть перевищити наслідки атак 10-11 жовтня

1274 0
Наразі змушені були застосувати обмеження енергопостачання в Києві та 10 областях.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Сьогодні, 22 жовтня, росіяни здійснили ще одну ракетну атаку на енергетичні об’єкти магістральних мереж західних регіонів України. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. 

Джерело:  НЕК «Укренерго» 

«Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» приступлять до відновлення щойно рятувальники ДСНС ліквідують наслідки ракетних влучань. Спеціалісти «Укренерго» вживають всіх заходів для якнайшвидшого відновлення електропостачання в регіонах, які наразі залишилися без світла», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Віталій Портников: «Формула перемоги у цій війні очевидна» 

Окрім цього, наразі змушені були застосувати обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях. В «Укренерго» зазначають, що обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені терористичними ракетними атаками. 

Нагадаємо, що уранці сьогодні, 22 жовтня, оголосили масштабну повітряну тривогу по всій Україні. Після цього вибухи пролунали у низці українських областей. Зокрема, відначають прильоти по обʼєктах енергетики. У Львівській області спрацювала ППО.

Наступна повітряна тривога по всій Україні почалася близько 11:30, і станом на зараз сповістили про відбої в областях. 

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!