Майже 1,5 млрд гривень викрало підприємство за співучасті представників Міноборони

936 0
Викрадення стало можливим під час закупівлі артилерійських снарядів.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Правоохоронці викрили підприємство «Львівський арсенал» на розкраданні 1,5 млрд бюджетних коштів на закупівлі артилерійських снарядів. До схеми також причетні чиновники з Міноборони. Про це повідомило управління СБУ у Львівській області. 

«У серпні 2022 року чиновники уклали контракт на закупівлю оптової партії артснарядів з постачальником озброєнь «Львівський арсенал». Потім Міноборони перевело на рахунки підприємства всю суму, передбачену підписаним документом. Після одержання коштів менеджмент компанії перерахував частину грошей на баланс іноземної комерційної структури, яка мала поставити замовлені боєприпаси в Україну», – йдеться у повідомленні.  

Однак жодного снаряду підприємство так і не поставило, а кошти вивели до балканської афілійованої структури. Наразі ці гроші арештовані, їх планують повернути до українського бюджету.

Читайте також: Львівський волонтер судитиметься з Солонківською сільрадою через запит про військову допомогу 

Наразі п’ятьом фігурантам повідомили про підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою). Учасникам загрожує до 12 років тюрми, з конфіскацією майна.

Зазначимо, що, згідно з аналітичною платформою YouControl, ТзОВ «Львівський арсенал» заснували у 2007 у Києві. Серед її бенефіціарів вказаний колишній народний депутат (першого скликання) Юрій збітнєв. Займається ж вона науковою та технічною діяльністю, а також виданням програмного забезпеченням та комп'ютерним програмуванням.

Нагадаємо, що нещодавно затримали полковника ЗСУ та львівського підприємця, яких також підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!