Майже 9,3 млн гривень активів та облігації на мільйон. Декларація ректора «Львівської політехніки»

12013 0
Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало подав декларацію за 2023 рік.
Фото: Збруч

Фото: Збруч

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало подав декларацію за 2023 рік. Tvoemisto.tv переглянуло, які доходи отримав професор та заслужений працівник освіти України. 

Доходи, грошові активи та цінні папери сім’ї Бобалів

За 2023 рік Юрій та його дружина Софія Бобали задекларували 1 млн 747 тис. грн доходів, з яких 1 млн 409 тис. – заробітна плата та пенсія ректора НУ «ЛП». 

Що ж до активів, то вони становили 9 млн 292 тис. грн, які вмістили в себе 76 тис. доларів та 86 тис. євро. 

Додамо, що ця сума вища за грошові активи Юрія Бобала 2022 року (у 2022 році вони становили 6 млн 899 тис. грн) на понад 2 млн 393 тис. грн. Торік декларант вказав, що отримав 1 млн 540 тис. грн. Відтак, різниця становить 853 тис. грн, а враховуючи цінні папери, які ректор продав у 2023 році (вартували 400 тис. грн), то вона зменшується ще до 453 тис. грн, походження яких встановити виключно за декларацією не вдається. 

За підзвітнітний рік Юрій Бобало не тільки продав пакет державних облігацій, але і тричі купляв їх – загальна сума таких покупок становить 1 млн 150 тис. грн. 

Читайте також: Подарунки від батька на 15 млн грн і 8,5 млн грн активів. Декларація керівника Львівської ОВА 

У графах з рухомим та нерухомим майном жодних змін немає – чотири земельні ділянки, квартира, два гаражі та дачний будинок та лише одна задекларована автівка.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv розглядало детальніше минулорічні декларації ректорів двох найбільших львівських ВУЗів. Оглянути доходи Юрій Бобала та Володимир Мельника за 2022 рік можна за посиланням.

Нагадаємо, що керівник ЛКП «Львівводоканал» задекларував майже мільйон грн зарплати та 900 тис. доларових активів. Детальніше – за посиланням

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!