Майже мільйон грн зарплати та 900 тис. доларів активів. Декларація керівника «Львівводоканалу»

24688 0
Дмитро Ванькович обіймає посаду директора комунального підприємства із 2019 року, проте нещодавно його відсторонили від виконання обов’язків.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Керівник ЛКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович, якого 15 лютого відсторонили від виконання обов’язків через можливе неефективне використання бюджетних коштів, подав свою декларацію за 2022 рік. Tvoemisto.tv розповідає, яку зарплату отримав чиновник та що придбав за рік. 

Доходи сім’ї Ваньковичів

Єдиним отримувачем прибутків у сім’ї Ваньковичів є чоловік. Його доходи за 2022 рік становили 1 млн 170 тис. гривень. Серед них – 986 тис. грн заробітної плати від ЛКП «Львівводоканал», а також 168 тис. гривень чоловік отримав від надання майна в оренду. 

Щодо грошових активів, то Дмитро Ванькович зберігав 36 млн 646 тис. гривень. Серед них 909 тис. доларів, з яких 700 тисяч він позичив Сергію Чепишку. Окрім того, чиновник позичив 2 млн 233 тис. гривень ТзОВ «Агро-простір», єдиним власником якої він був. 

Також Ванькович був власником корпоративних прав ПП «Домінанта плюс» (100% корпоративних прав, вартість яких становить 418 тис. грн), а також НО «Кредитна спілка Львів» (частка не вказана, проте її вартість становить 300 грн). 

Рухоме та нерухоме майно Дмитра Ваньковича

Усе нерухоме майно, як і доходи та активи, задекларовані на Дмитра Ваньковича. Зокрема йдеться про три земельні ділянки, сумарна площа яких становить 23 тис. м², а також квартиру, гараж та два офіси у Львові. 

Серед транспорту Ваньковичів – вантажівка ЗІЛ 431412 1992 року, трактор ЮМЗ 6 АКЛ 1999 року та Skoda SuperB 2011 року, яка належить ТзОВ «Агро-простір» та якою користується сам чиновник. 

Додамо, що Tvoemisto.tv також розглядало декларації керівника Солонківської ОТГ Богдана Дубневича, усіх депутатів Львівської міськради та керівництва Львівської обласної прокуратури

Нагадаємо, що нещодавно у Львівській міськраді створили спеціальну комісію щодо можливого неефективного використання бюджетних коштів у комунальному підприємстві «Львівводоканал». 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!