Майже половина шкіл та садочків на Київщині не мають укриттів

1352 0
У частині закладів відсутні приміщення, які можна використати як сховища.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Київщині під час перевірки укриттів у закладах освіти виявили, що майже половина шкіл і дитячих садочків не мають приміщень, які можна використовувати як сховища. Про це повідомляють у Київській обласній військовій адміністрації. 

Наразі у пристоличному регіоні вже перевірили 322 дитсадки на наявність захисних споруд. Із них 162 мають облаштовані укриття. Ще у 108 – відсутні приміщення, що можуть використовуватися як сховища. У решті закладів тривають роботи з облаштування укриттів.

Читайте також: Як проводити масові заходи під час воєнного стану в Києві. Пояснення 

Крім того, в області перевірили 443 школи. На сьогодні укриття готові до використання у 240 закладах загальної середньої освіти. У 137 наразі тривають роботи з облаштування. Разом з тим, у частині шкіл відсутні будь-які приміщення, які можна переобладнати під укриття. Так, органи місцевого самоврядування розглядають можливість підвезення учнів цих закладів до найближчих шкіл з обладнаними сховищами.

Додамо, що перевірки освітніх закладів області триватимуть впродовж липня. Фінальний звіт щодо готовності шкіл до офлайн-навчання заслухають в серпні на засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, у місті Києві також інспектують школи та дитячі садочки, зокрема, на наявність сховищ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!