Як проводити масові заходи під час воєнного стану в Києві. Пояснення

3416 0
У разі повітряної тривоги слід негайно припинити захід.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Організація мирних зборів, мітингів, походів та демонстрацій, а також спортивних, освітніх, культурно-просвітницьких, релігійних, розважальних і видовищних масових заходів в умовах воєнного стану можлива лише за виключних обставин та тільки за умови їх письмового погодження. Про це повідомляють у Київській обласній військовій адміністрації. 

За погодженням на проведення заходу організаторам треба звертатись до виконавчих органів міських, селищних та сільських рад не пізніше, ніж за 5 робочих днів до дня проведення заходу.

У повідомленні про проведення заходу необхідно вказати: 

  • дату проведення, час початку та тривалість мирного зібрання;
  • мету проведення;
  • місце або маршрут;
  • очікувану кількість учасників;
  • ПІБ організатора та відповідальної особи;
  • інформацію про намір встановлення тимчасових споруд та використання звукопідсилювальної техніки.

 

Читайте також: У Києві відчувається запах гару через тління торфовищ в області

Крім того, організатори заходу мають забезпечити дотримання громадського порядку учасниками масового заходу; наявність засобів першої медичної допомоги; обов’язкове дотримання правил пожежної безпеки та залучення пожежно-рятувальних підрозділів.

У разі повітряної тривоги слід негайно припинити масовий захід, сповістити про повітряну тривогу учасників та забезпечити їхню евакуацію.

Нагадаємо, до Верховної Ради України внесли законопроєкт, яким пропонується запровадити покарання для бізнесу за роботу під час повітряної тривоги. Покарання пропонують визначити у вигляді: штрафу від 17 до 51 тисячі гривень; виправних робіт на строк до 2 років; обмеження волі на строк до 3 років. У разі повторного порушення або якщо воно спричинило загибель людей, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!