McDonald’s розпочинає поетапне відкриття ресторанів в Україні

8004 0
Спершу заклади працюватимуть тільки на доставку, а зали, експрес-вікна та МакДрайв відкриються у жовтні.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

McDonald’s розпочинає поетапне відкриття ресторанів із запуску McDelivery (доставки). Перші три ресторани відкриються в Києві. Про це йдеться у пресрелізі компанії, повідомляє Forbes.

Спершу заклади працюватимуть тільки на доставку, а зали, експрес-вікна та МакДрайв відкриються у жовтні. Відновлення роботи закладів у Києві та на Заході України відбуватиметься поетапно протягом двох місяців. 

Читайте також: McDonald`s може відновити роботу в Україні

Першими запрацює McDelivery у трьох ресторанах Києва – на проспекті Бажана, 3в, на вул. Гришка, 7, та на проспекті Гагаріна, 2а. Приблизно через тиждень відновлять роботу ще сім закладів у Києві, а згодом відкриватимуться решта ресторанів у столиці та в різних містах на заході країни.

Спершу отримати замовлення можна буде тільки через послугу McDelivery, яку забезпечує партнер McDonald’s з доставки компанія Glovo. На початку жовтня ці ресторани відкриються для відвідувачів і можна буде скористатися послугою МакДрайв та експрес-вікнами. В інших містах також запуск закладів розпочнеться з доставки, а потім гості матимуть можливість самостійно завітати до ресторанів.

Читайте також: McDonald’s закриває 850 своїх ресторанів у росії

Для роботи в нових умовах McDonald’s впроваджує розширені процедури і протоколи заради безпеки працівників і клієнтів. Ресторани працюватимуть з 9:00 по 21:00 (або згідно з графіком роботи ТРЦ, якщо заклад знаходиться всередині) та закриватимуться під час повітряної тривоги, щоб працівники та відвідувачі могли перейти у найближче укриття. При цьому команда оперативно видає уже оплачені замовлення, поки зупиняє виробничі процеси та вимикає обладнання перед закриттям. 

Рішення щодо відкриття частини закладів McDonald’s прийняв після низки консультацій з українськими посадовцями, фахівцями з безпеки і постачальниками, йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що з 24 лютого усі заклади мережі ресторанів фастфуду MacDonald’s закриті. Загалом мережа в Україні нараховує понад 110 закладів. Також зазначимо, що McDonald's оголосив, що тимчасово закриє 850 ресторанів у росії, майже через два тижні після того, як російські війська вторглися в Україну.

Раніше у McDonald’s заявляли, що не поновлюватимуть роботу в Україні до завершення бойових дій. Працівники мережі займалися лише гуманітарною допомогою, разом з тим зарплати їм виплачувалися. А вже 19 червня глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що український уряд веде перемовини з керівництвом мережі McDonald’s про відновлення роботи в Україні. В МЗС запевнили, що на сьогодні є умови для відновлення роботи, тому активно переконують мережу повертатися.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!