«Не громадянин росії». Кремль не планує забирати Медведчука

1653 0
При цьому заявляють, що якби його ідеї лягли в основу політики в Україні, то «спецоперації» не було б.
Фото: Telegram Володимира Зеленського

Фото: Telegram Володимира Зеленського

У Кремлі заявили, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі. Про це заявив прессекретар путіна дмитро пєсков, пишуть «РИА Новости». 

Читайте також: Британія внесла Медведчука і ще понад двісті осіб до санкційного списку

«Що стосується обміну, про який із таким жаром, запалом, задоволенням заговорили різні діячі у Києві: Медведчук не є громадянином росії. Він не має жодного стосунку до спеціальної військової операції. Він є іноземним політичним діячем. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам якоїсь участі росії у вирішенні цієї пасквільної щодо нього ситуації», – сказав він. 

При цьому пєсков зазначив, що кремль «безперечно стежитиме за долею Медведчука, до чого закликає і європейських політиків, які так дбають про свободу слова, говорять про неможливість переслідування людини з політичних мотивів».

«Якби у свій час його ідей, ідеї його партії враховувалися і лягли би в основу державної політики України, то ніякої військової операції б не було», – додав пєсков. 

Читайте також: Зеленський повідомив про затримання Медведчука

Нагадаємо, що СБУ провела багаторівневу  спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. 

Крім того, 13 квітня Велика Британія внесла до санкційного списку ще 206 російських фізичних і юридичних осіб, в тому числі санкції введені щодо затриманого напередодні кума путіна Віктора Медведчука.

ТЕГИ: Медведчук

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!