Вакциновані, що контактували з хворими на Covid-19, можуть не самоізолюватися. Нові стандарти МОЗ

2198 0
Тепер лікар має інформувати про результат лікування чи припинення ізоляції особи через день, а не три.
Фото: Unsplash Sylwia Bartyzel

Фото: Unsplash Sylwia Bartyzel

Міністерство охорони здоров’я оновило стандарти надання медичної допомоги «Коронавірусна інфекція». Змінили час інформування про результат лікування та правила щодо контактних осіб. Про це повідомили у пресслужбі МОЗ. 

Читайте також: У МОЗ анонсують зелений та жовтий внутрішній сертифікати вакцинації

Зокрема, йдеться про те, що відтепер лікар має інформувати про результат лікування чи припинення ізоляції осіб, у яких підозрювали Covid-19, не пізніше ніж через один день від дати, коли його виявили. Раніше ж лікарі мали на це три дні.

Крім того, якщо у людини симтоми Covid-19 відсутні, то вакциновані особи, які з нею контактували, можуть не самоізолюватися. При цьому, протягом 14 днів від останнього контакту з особою, у якої підозрювали чи підтвердили вірус, будуть стежити за всіма людьми, не залежно від наявності вакцинації. 

У МОЗ зазначають, що особи, які пройшли повний курс вакцинації чи хворіли за останніх 6 місяців на Covid-19, не мають самоізолюватися, якщо у них відсутні будь-які симптоми. У разі їх появи людина має пройти обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2. При позитивному результаті людина повинна дотримуватися всіх заходів, що й при Covid-19. 

Читайте також: Жовта зона відкладається

Щодо нещеплених осіб, то вони мають пройти тестування на 5-7 день після контакту і протягом цього часу перебувати на самоізоляції. Її можна буде припинити лише при отриманні негативного результату тесту

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!