Медиків 8-ї лікарні Львова вакцинували від коронавірусу. Фото

3448 0
Вчора щеплення зробили 50 медикам обласної інфекційної лікарні.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні мобільна бригада 2-ї міської поліклініки провакцинувала 79 медикам 8-ї міської лікарні.

«Звичайно, якісь побоювання чи перестороги є, але вони такі ж, як і щодо будь-якого щеплення – від грипу, кору чи краснухи. Вакцина вироблена на індійському заводі, де є потужності компанії AstraZeneca, і це не означає, що вона індійська, тому ми адекватно оцінюємо ці речі», – прокоментував керівник 8-ї міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер.

Лікар-хірург, медичний директор з хірургічної роботи 8-ї міської клінічної лікарні Ігор Стояновський розповів, що почувається добре, майже не відчув ін'єкції і жодних локальних слідів чи дискомфорту наразі немає.

Читайте також: У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

«Я працюю майже рік з ковідом в реанімаційному відділенні і, мабуть, це був поштовх до вакцинації. Це все колись мусить закінчитися. Ускладнення від ковіду є набагато гіршими, ніж можливі ускладнення від цієї вакцини», – сказала лікарка-анестезіолог Лілія Гриниха.

Медиків вакцинують працівники мобільної бригади 2-ї міської поліклініки, яка нещодавно пройшла відповідне навчання у Києві щодо роботи з цією вакциною. Перед щепленням пацієнта оглядають, він підписує згоду й тоді його вакцинують. Відтак, упродовж 30 хвилин після щеплення, медики наглядають за станом.

Нагадаємо, першою вакцину від коронавірусу у Львові отримала завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

Фото Романа Балука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!