Медики у Львові видалили поліцейському 11-кілограмову пухлину

2642 0
Щоб врятувати пацієнта, гігантську пухлину йому видалили разом з трьома метрами тонкої кишки та одним метром товстої.
фото: перше ТМО

фото: перше ТМО

Медики лікарні швидкої медичної допомоги Першого територіального медичного об'єднання Львова видалили 11-кілограмову злоякісну пухлину в животі 24-річному чоловікові. Правоохоронець Святослав дізнався про неї минулого року. Відтоді його родина з проханням допомогти обійшла не один медзаклад, однак на операцію через величезний розмір пухлини ніхто не наважувався.

«Рік вона тиснула на внутрішні органи, як наслідок – до лікарні Святослав потрапив вже у вкрай важкому стані. Із гострим болем в животі з Червонограда його доправила «швидка». У Святослава виявили перитоніт – це запалення черевної порожнини, одразу два абсцеси, тобто, загноєння, а також розрив тонкої кишки», – повідомляють у пресслужбі медзакладу.

Читайте також: Львівські лікарі заморозили серце пацієнта, аби його вилікувати

Хірургічне втручання тривало п’ять годин. Щоб врятувати пацієнта, гігантську пухлину йому видалили разом з трьома метрами тонкої кишки та одним метром товстої. Це, за словами лікарів, був вимушений крок, але операція минула успішно.

«Але на цьому випробування Святослава не завершилися. Згодом результат гістологічного дослідження показав: пухлина – злоякісна. Це означає, що попереду у чоловіка тривале лікування», – додають у лікарні.

Наразі, як повідомляють спеціалісти, онкологія товстої кишки – другий найрозповсюдженіший різновид пухлин, від якого щороку в світі передчасно йдуть з життя приблизно 700 тисяч людей.  На початкових етапах хвороба протікає безсимптомно, тому вчасно діагностувати захворювання можна лише завдяки регулярним плановим медичним обстеженням.

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Нагадаємо, що у Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень. Об'єдналися клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», «8-ма міська клінічна лікарня м. Львова», «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова». Tvoemisto.tv дізнавалося, чого очікувати від такої реформи львів'янам. Детальніше читайте тут. 

Окрім цього, пізніше 9 грудня під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвали, якими дали старт ще двом територіальним медичним об’єднань. Йдеться про об’єднання планового лікування і паліативної допомоги, а також акушерства й гінекології


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!