У Львові створили ще два медичні об'єднання – гінекології та планового лікування

3697 0
Ці об'єднання повноцінно запрацюють з наступного року.

Сьогодні, 9 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвали, якими дали старт ще двом територіальним медичним об’єднань. Йдеться про об’єднання планового лікування і паліативної допомоги, а також акушерства й гінекології. Ухвали підтримали 49 депутатів.

У ТМО «Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» об'єднуються чотири міські лікарні: 

  • «Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева»,
  • «4-а міська клінічна лікарня Львова»,
  • «5-а міська клінічна лікарня Львова»
  • «Лікарня «Госпіс» Львова».

 

У «Львівське клінічне територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології» об’єднаються два медзаклади:

  • «Пологовий клінічний будинок № 1 Львова»,
  • «3-я міська клінічна лікарня Львова»

 

Додамо, що на попередньому засіданні, 25 листопада депутати прийняли ухвалу, якою дали старт створенню першому ТМО, яке надаватиме невідкладну та ургентну допомогу.

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від об’єднання найбільших лікарень Львова

У медицині Львова плануються масштабні зміни. Уже з наступного року для пацієнтів обіцяють кращий сервіс і якісніше надання медичної допомоги, для лікарів і медсестер – удвічі вищі зарплати і можливість розвиватись професійно, а для міста – створити потужні медичні об’єднання, які зможуть бути фінансово стійкими та незалежними.

Додамо, що структура ТМО буде створена таким чином, що керуватиме нею один генеральний директор. У його підпорядкуванні буде кілька структурних підрозділів – лікарні, які входять в об’єднання, бухгалтерія, відділ кадрів, господарська частина.

Обиратимуть керівника ТМО на конкурсній основі. Ті керівники лікарень, які зараз при посадах, можуть змінитися або ж залишитись, якщо подадуть свою кандидатуру на конкурс. Призначатиме їх генеральний директор.

Tvoemisto.tv дізнавалося, чого очікувати від такої реформи львів'янам. Детальніше читайте тут. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!