Механічна і біологічна обробки. Сміттєпереробний завод у Львові складатиметься із двох частин

1474 0
Механічна частина обробки відходів – набір елементів та обладнання, які відсортовують вторсировину, а також готують матеріал до біологічної обробки. Біологічна ж відбуватиметься за технологією біосушіння.
Фото: Назар Притула

Фото: Назар Притула

Сміттєпереробний комплекс, який будують на вул. Пластовій, 13 поблизу очисних споруд «Львівводоканалу» має бути поділений на дві частини, де відбуватиметься механічна і біологічна обробки. Про це в інтервю Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний.

«Механічна частина обробки відходів – це набір елементів, обладнання, машин, які відсортовують вторинну сировину, а також готують матеріал до біологічної обробки. Біологічна обробка відбуватиметься за технологією біосушіння. Вона дозволяє біологічно стабілізувати відходи, і після повної біологічної обробки ми отримаємо матеріал, який можна використовувати як альтернативне паливо, тобто РДФ-паливо», – каже він.

Читайте також: «Усе не переробимо». Що відомо про сміттєвий завод, який почали будувати у Львові 

Тарас Калужний пояснює, що паливо замінює вугілля і газ на цементних заводах. Тож комплекс буде виконувати функцію переробки, і це не лише сортування. 

За його словами, ця технологія – гнучка: дозволяє вносити корективи щодо глибини переробки, зокрема, залежно від кількості та складу відходів. А після механічної та біологічної обробки відходів отримуватимуть вторинну сировину: органіку, ПЕТ, метал, пластик, які можна використовувати повторно. Також РДФ-паливо, яке можна використовувати на цементних заводах. 

Нагадаємо, що на львівському сміттєпереробному заводі має працювати понад сотню людей. А детальніше про те, яким буде сміттєпереробний завод у Львові, з'ясувало Tvoemisto.tv в інтерв'ю з керівником ЛКП «Зелене місто» Тарасом Калужним.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!