Київ

Меморіальне військове кладовище у Биківні під Києвом відкриють восени

1467 0
Наразі Мінветеранів створює передумови для передачі земельної ділянки до державної установи при міністерстві.
Арлінгтонський військовий цвинтар у США. Фото із відкритих джерел

Арлінгтонський військовий цвинтар у США. Фото із відкритих джерел

Проводити поховання військових на Меморіальному кладовищі у Биківні почнуть восени. Про це повідомив перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун під час інформаційного марафону «Єдині новини».

Меморіальне кладовище, де будуть поховані полеглі Захисники та Захисниці України, буде побудоване на проспекті Броварському Дніпровського району міста Києва. Наразі Мінветеранів створює передумови для передачі земельної ділянки до державної установи при Міністерстві.

«Мінветеранів відповідає за створення українського Національного військового меморіального кладовища. Відповідно до плану дій Уряду ми створили державну установу, яка опікуватиметься всіма цими процесами. Уже затверджено земельну ділянку під будівництво кладовища. Відповідно погодженому плану-графіку будівництва, початок поховань на першій черзі Національного військового меморіального кладовища буде наприкінці осені цього року», — розповів Порхун.

Після введення в експлуатацію першої черги будівництва Мінветеранів буде забезпечено продовження проєктування та будівництва  цілісного комплексу Національного військового меморіального кладовища, який міститиме у тому числі музей та інші необхідні споруди для організації почесних поховань.

Нагадаємо, Державний бюджет на 2023 рік передбачає 65 млн грн на будівництво та утримання Національного військового меморіального кладовища.

В кінці березня Мінкульт та Український Інститут національної пам‘яті презентували проєкт меморіального комплексу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!