Більш як половина громадського транспорту у Львові не має кондиціонерів

1696 0
Кондиціонери або вентиляційні системи обдуву салону встановлені у 178 одиницях громадського транспорту.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З 543 одиниць громадського транспорту Львова кондиціонери або вентиляційні системи обдуву салону встановлені у 178.  Серед них – у 50 тролейбусах, 14 трамваях та 14 автобусах є кондиціонери, а ще у 100 автобусах – вентиляційні системи. Про це у відповіді на запит Tvoemisto.tv повідомили в Департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. 

Зазначимо, що загалом транспортна система громадського транспорту у Львові налічує 393 автобуси, 70 тролейбусів та 80 трамваїв.

Читайте також: Безготівкова оплата проїзду у Львові. Відповіді на найпоширеніші запитання

«Цьогоріч в міському бюджеті коштів на встановлення кондиціонерів у громадському транспорті не передбачено. Встановлення кондиціонерів в транспортних засобах громадського транспорту вимагає значних коштів, наявність яких, на превеликий жаль, відсутня, у зв’язку із непередбачуваними обставинами, які виникли з причин запровадження на території України карантину та воєнного стану», – йдеться у повідомленні. 

Також додають, що цього року скарг щодо відсутності кондиціонерів у громадському транспорті Львівської міської територіальної громади до управління транспорту не надходило.

Нагадаємо, що у Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає влаштування тролейбусної лінії 24 маршруту на ділянці від вул. Михайла Драгана до вул. Вернадського.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!