Мешканець Тернопільщини захворів на Covid-19 втретє та бойовики Вагнера у Білорусі. Головне за ніч і минулу добу

2488 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Dmytro Polishchuk

Фото: Dmytro Polishchuk

Covid-19 – Найважливіше. За місяць показник захворюваності на Covid в Україні зріс утричі. Станом на 29 липня він складає 161,4 на 100 тисяч населення, а показник летальності – 2,4%.

За даними Центру громадського здоров’я при МОЗ України, станом на 3 червня в Україні показник захворюваності на Covid-19 був 59,3 на 100 000 населення, а летальності – 3%.

Читайте також: Реформування екстреної допомоги. До яких пацієнтів не виїжджатиме «швидка»

Мешканець Тернопільщини захворів на Covid-19 втретє. Загалом в області зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на коронавірус.

Міністр Криклій назвав країни, куди можуть полетіти українці на відпочинок. Це: Болгарія – при наявності негативного тесту на Covid-19, зробленого протягом 72 годин до прибуття; Туреччина, Єгипет – в’їзд і повернення без обмежень; Чорногорія, Албанія – 14-денна самоізоляція по прибуттю в Україну; Хорватія – обов’язковий негативний ПЛР-тест при в’їзді зроблений протягом останніх 48 годин.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 149 осіб (147 – напередодні). Разом 9 249. Одужало – 2 185 осіб (плюс 67), померло – 249 (4 – за добу).

За добу лабораторні центри провели 1 055 ПЛР-тести.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 012 осіб (919 за попередню добу). Загальна кількість 67 957 пацієнтів. Одужало – 37 974 (плюс 650), померло – 1 650 особи (плюс 21).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 9 249 (дивися вище), далі Київ – 7 932 осіб (плюс 132), Чернівецька – 5 751 (плюс 59), та Рівненська – 5 837 (плюс 53 осіб) області.

Читайте також:  Замість «пакунку малюка» породіллям видаватимуть гроші

Хто замінить Кучму? Новим главою делегації України у ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі можуть стати  віцепрем’єр Резніков та перший президент України Кравчук. Розглядається ще кілька кандидатур.

Сам Резніков, говорячи про те, чи готовий очолити українську делегацію, сказав: «Я би хотів щоб на чолі був хтось з патріархів».

«Слуги народу». «Слуга народу» Куницький пересувається на електрокарі Nissan Leaf, який отримав в оренду від приватної фірми «Автоентерпрайз» у десять разів дешевше, ніж ця послуга доступна для інших клієнтів компанії.

Розслідувачі програми «Схеми» встановили, що Куницький використовував депутатський мандат в інтересах цього бізнесу – розсилав депутатські звернення, розмістив свої депутатські приймальні за адресами офісів групи компанії «Автоентерпрайз» та намагався встановити зарядну станцію цієї мережі у дворі будівель Верховної Ради.

Родина новопризначеного прокурора Києва Кіпера за останні 5 років, коли він перебував у статусі люстрованого, придбала майна на щонайменше 26 мільйонів гривень.

Читайте також:  Ще на дев’яти ділянках доріг Львівської області використовуватимуть Trucam. Перелік

Економіка України. Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства прогнозує зростання ВВП в 2021 році на 4,6% при інфляції 7,3%.

Мінекономіки побудувало макропрогноз із врахуванням середньорічного курс гривні 29,1 за долар.

Бойовики Вагнера у Білорусі. Держінформагентство Білорусі БелТА повідомило про затримання під Мінськом 32 бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера.

Серед затриманих росіян є ті, хто воювали у батальйоні Прілєпіна на боці бойовиків на сході України. Cам Прілєпін заявив, що прямували вони в іншу країну і білоруським спецслужбам про це відомо.

За даними джерела «Української правди», бойовики ПВК «Вагнер» направлялися в окупований Донбас. Водночас російська служба «Радіо Свобода» вважає, що вони слідували у Судан.

Читайте також:  На львівській багатоповерхівці намалювали мурал із Андреєм Шептицьким. Відео

Президент Білорусі Лукашенко вимагає пояснень Москви з приводу затримання росіян. А держсекретар Ради безпеки країни Равков заявив, що 14 із затриманих бойовиків ПВК «Вагнер» воювали на Донбасі«Тому ми запросимо посла України щодо цього питання», – зазначив він.

ЄС – РФ. Астронавт Європейського космічного агентства вперше з 2011 року полетить у космос не з російською місією, а на борту ракети SpaceX.

З листопада 2017 до липня 2020 року рейтинг довіри росіян до президента Путіна знизився з 59% до 23%.

Гарного вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!