Місто на Львівщині може залишитись без води. У чому причина

1396 0
ДП «Львіввугілля» заборгувало водоканалу кошти, в результаті водоканал може залишитись без електроенергії, а мешканці без води.
Умовне фото

Умовне фото

Місто Червоноград на Львівщині може залишитися без водопостачання, бо місцевому водоканалу «Червоноградтеплокомуненерго» можуть відключити електроенергію. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко. 

«Ми маємо попередження від «Львівенергозбут» про відключення «Червоноградтеплокомуненерго» від електропостачання. Така ситуація склалася через те, що підприємство не сплатило кошти за спожиту електроенергію», – прокоментував Дмитро Балко.

Читайте також: Чому Червоноград перейменовують на Шептицький

Він пояснив, що «Червоноградтеплокомуненерго» – це підприємство, яке через свої центральні теплові пункти здійснює підкачку води. У зимовий період воно надає теплопостачання, а у літній – послуги з підкачки води у багатоквартирні будинки.

Через те, що ДП «Львіввугілля» заборгувало «Червоноградтеплокомуненерго» значну суму, підприємство немає коштів на оплату електроенергії. А без електроенергії неможливо буде здійснювати підкачку води в будинки. 

Наразі в місті ведуть перемовини з ДП «Львіввугілля», щоб вони сплатили заборгованість.

Нагадаємо, у березні 2024 року ДП «Львіввугілля» планувало працевлаштувати 1000 нових працівників. 

Для довідки

ДП «Львіввугілля» — державне підприємство вугільної промисловості України. Створене у 1998 року шляхом поділу виробничого об'єднання «Укрзахідвугілля» на два об'єднання: «Львіввугілля» і «Волиньвугілля». Включає 6 діючих шахт, які видобувають енергетичне вугілля.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!