Мешканці сіл біля Львова зможуть користуватись водою безкоштовно ще місяць

1601 0
Мешканці обиратимуть, чи укладати прямі контракти з «Львівводоканалом», чи створювати окреме комунальне підприємство.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Рішення про нарахування за водопостачання мешканцям сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі відтерміновують до 1 липня. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака.

За словами посадовця, місто доопрацьовує програму відшкодування вартості 1,5 м куб. води — санітарної норми на одного мешканця. Програмою буде передбачено два варіанти можливих відносин між мешканцями цих сіл і ЛМКП «Львівводоканалом»: або укладати прямі договори з підприємством, або створити власне комунальне підприємство, яке матиме відносини з ЛМКП «Львівводоканал».

Читайте також: Нацкомісія затвердила підвищення цін на воду у Львові

Як зазначає Сергій Бабак другий варіант є економічно вигіднішим, бо тариф на водопостачання стане вдвічі дешевшим і соціальна норма на одну особу по факту буде 3 м куб. Зараз на відшкодування вартості санітарної норми на одного мешканця цих сіл необхідно 750−800 тис грн. Зекономлені кошти планують скеровувати на реконструкцію Грибовицького полігону ТПВ.

Читайте також: Нирки Львова. Репортаж із очисних споруд Львівводоканалу

Нагадаємо, раніше Львівводоканал планував відключити водопостачання для мешканців чотирьох сіл поблизу Львова — Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі, — оскільки керівництво вказаних населених пунктів відмовлялося підписувати угоди про водопостачання. Тоді ухвалою виконкому це рішення відтермінували для проведення перевірки, оскільки зафіксували значні перевитрати серед абонентів водоканалу із цих сіл. Відтак торік ЛКМП «Львівводоканал» витратив на дофінансування водопостачання у Малехів, Збиранку, Великі і Малі Грибовичі 3,5 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!