Мешканців Львівщини попереджають про підняття рівня води у водоймах області

847 0
Причиною є добігання паводкової хвилі.
Фото: Львівський гідрометцентр

Фото: Львівський гідрометцентр

Мешканців Львівщини попередили про підняття рівня води у водоймах, що розташовані на території області. У зв’язку з добіганням паводкової хвилі, очікується продовження підвищення рівнів води над поточними відмітками, без негативних наслідків.

Джерело: Львівський гідрометцентр

«28 - 29 жовтня в середнiх та в нижнiх течiях рiчок Стрв'яжу, Стрия, Свiчi та в Днiстрi (дiлянка смт.Роздiл - смт.Журавно), на ГП р.Вишня - с.Твiржа (басейн Сяну) - на 0,8 - 1,3 м; 28 - 30 жовтня в Днiстрi на дiлянцi Галич - Нижнiв - Залiщики - 1,0 - 1,5 м; 28 - 31 жовтня на рiчках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) - на 0,3 - 0,8 м», – попередили в гідромецтентрі.

Нагадаємо, що  за даними служби клімату Copernicus, вересень 2023 року став найспекотнішим місяцем за весь час спостережень. Середня температура повітря становила +16,38 °C.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!