Мешканців Львівщини закликають не зривати та не купувати первоцвіти

999 0
В області стартує екологічна акція із захисту унікальних рослин.
фото умовне

фото умовне

Для захисту первоцвітів Державна екологічна інспекціяу Львівській області розпочала акцію «Первоцвіт – 2024». Ця ініціатива спрямована на протидію незаконному вилученню первоцвітів з природного середовища. Про це повідомила пресслужба ЛОДА. 

«Традиційно закликаємо жителів нашої області не зривати, а ще більш важливо – не купувати первоцвіти. Кожен з нас може доєднатися до збереження провісників, дозволяючи їм квітнути та вражати нас своєю красою. Давайте діяти разом, дотримуючись екологічно відповідальних підходів та залишаючи ці прекрасні рослини недоторканими в їхньому природному середовищі!», – закликає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Детальніше про акцію читайте за посиланням

Ранньоквітучі рослини, які занесені до Червоної книги України: всі види сон-трави, підсніжник звичайний, тюльпан дібровний, проліска сибірська, горицвіт весняний, первоцвіт дрібний, шафран сітчастий.

Читайте також: Де можна побачити весняні первоцвіти на Львівщині. Локації

Нагадуємо, що відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення – за незаконне придбання, збут та розповсюдження об’єктів рослинного світу передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн (ч.1 статті 88-1).

Водночас за ті самі дії, вчинені щодо об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 1700 грн до 3655 грн з конфіскацією об'єктів рослинного світу (ч.2 статті 88-1 КУпАП).

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!