Мешканець Києва співпрацював з росіянами у Новій Каховці. Йому повідомили про підозру

1640 0
У Новій Каховці його незаконно проголосили керівником тимчасово-цивільної адміністрації.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Подільська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру мешканцю столиці через публічні заклики до співпраці зі збройними формуваннями росії. Крім того, він займав посаду, пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених у тимчасово окупованій Новій Каховці. Про це повідомляє пресслужба Київської окружної прокуратури. 

«Слідство встановило, що підозрюваний в умовах воєнного стану 02.04.2022 прийняв пропозицію представників збройних сил російської федерації та був проголошений керівником тимчасово-цивільної адміністрації м. Нова Каховка Херсонської області. Надалі чоловік неодноразово публічно закликав жителів даного населеного пункту до співпраці зі збройними силами держави-агресора», – пояснюють у відомстві. 

Читайте також: Зеленський хоче продовжити воєнний стан в Україні 

Крім того, підозрюваний у соціальних мережах публічно заперечував необхідність надавати місцевому населенню гуманітарну допомогу від української влади та зазначав, що потрібно налагоджувати зв’язки з державою-агресором.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що у Києві затримали росіян, які незаконно переправляли людей через державний кордон України та організовували роботу диверсантів. Протягом 2021-2022 років затримані організували схему з незаконного переправлення громадян росії через державний кордон України для диверсійної діяльності щодо військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань держави.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!