Мешканцю Львівщини Василю Кордюку пропонують присвоїти звання Героя України

3797 0
Захисник загинув при обороні села П'ятихатки Херсонської області.
Фото умовне

Фото умовне

Мешканцю Миколаєва, що на Львівщині, Василю Кордюку пропонують присвоїти звання Героя України посмертно. Відповідну петицію з проханням зареєструвала Васюник Вікторія 24 листопада.

Василь Кордюк був гранатометником 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Під час виконання чергового бойового завдання в бронеавтомобіль «Козак» влучив артилерійський снаряд, Герой витягнув з нього поранених побратимів, під масованим обстрілом мінометів, допоміг їх евакуювати та до останнього подиху залишався на бойовій позиції. Протягом тривалого часу він вважався зниклим безвісти.

«У Василя Васильовича залишилася дружина та двоє дітей, яким жодна нагорода не замінить коханого чоловіка та найкращого в світі батька, але достойно оцінить Його внесок у перемогу українського народу, ціною якої є кров героїв, сльози їх рідних та рани, які не загоюються. З огляду на зазначене, просимо присвоїти звання Героя України військовослужбовцю Збройних Сил України Кордюку Василю Васильовичу (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка» Його дітям», – йдеться в петиції. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!