Міграційна служба планує дозволити українцям подвійне громадянство

3039 0
Держава не вимагатиме мати лише один паспорт для тих, хто має паспорт іншої держави і хоче отримати українське громадянство.
Фото: 0312.ua

Фото: 0312.ua

Державна міграційна служба планує дозволити українцям мати два паспорти, але єдине громадянство за Конституцією. Про це в інтерв’ю Європейській правді сказав голова ДМС Максим Соколюк.

Читайте також: Міграційна служба запустила чат-бота для консультацій щодо оформлення документів

За його словами, конституційна норма про єдине громадянство означає, що тих, хто має паспорт України, прийматимуть як громадян, не залежно від того, скільки паспортів, крім українського, вони мають. Натомість тепер держава не вимагатиме мати лише один паспорт для тих, хто має паспорт іншої держави і хоче отримати українське громадянство. Обмеження можуть діяти щодо Російської Федерації.

«Подвійне громадянство – це, певною мірою, програма імміграції в Україну. Ми втрачаємо населення, дуже багато втратили економічних мігрантів», – сказав голова ДМС.

Він додав, що крім знання історії, тим, хто хоче отримати громадянство України, необхідно запровадити присягу громадянина України.

Читайте також: Українцям дозволили обміняти паспорт на ID-картку

Додамо, що згідно з ст. 4 Конституції, українці, які отримують паспорт іншої держави, можуть втратити громадянство України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!