Київ

Мінінфраструктури анонсувало перший тендер з реставрації мосту Патона в Києві

811 0
Огляд виявив суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізну корозію балок

Міністерство інфраструктури анонсувало перший тендер з реставрації аварійного мосту Патона в Києві. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Протягом останніх днів державна комісія з перевірки мостових споруд, створена на виконання рішення РНБО, оглянула два київські мости – імені Патона та Метро. 

Візуальний огляд виявив суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізну корозію балок у місцях зʼєднання з поперечними вузлами.

«Перевірки столичних мостів – це перший крок, який важливий для визначення пошкоджень та подальшого планування капітальних робіт. Експерти зафіксували неналежний стан експлуатаційного утримання. За результатами огляду мостів буде складений відповідний акт, згідно з яким комісія ухвалить подальший план дій», – сказав один із членів комісії, директор ДерждорНДІ Артем Безуглий.

У січні 2023 року замовником робіт з реставрації мосту Патона стала Служба відновлення Київської області, але балансоутримувачем об'єкта залишається Київська міська адміністрація.

Наприкінці серпня Служба відновлення у Київській області збирається оголосити тендер на проєктування реставраційних робіт мосту Патона.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко вважає, що державна комісія створена, зокрема, для дискредитації столичної влади.

Він визнав, що обидва мости давно перебувають в аварійному стані. Проте заявив: міст Патона ще два роки тому передали для ремонту в проєкт «Велике будівництво», а для ремонту мосту Метро розробляли проєкт, але через повномасштабну війну його довелося поставити на паузу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!