Міністерство освіти скасувало ДПА для учнів 4 та 9 класів

1169 0
27 січня Міністерство юстиції України повернуло заюстований наказ МОН про скасування ДПА.
Фото умовне

Фото умовне

Міністерство юстиції України повернуло заюстований наказ МОН про скасування ДПА. Учні 4 та 9 класів не будуть складати державну підсумкову атестацію. Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Крім того, він зазначив, що уряд планує скасувати ДПА і для учнів 11 класів.

«Що стосується учнів 11 класу, найближчим часом очікується прийняття ВРУ урядового законопроєкту 8228-1, який передбачає скасування ДПА для учнів 11 класів у 2022/2023 н.р. та проведення вступних випробувань у форматі НМТ», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чому історія України – не обов'язковий предмет на НМТ. Розʼяснення

Нагадаємо, як і минулого року, МОН пропонує абітурієнтам скласти національний мультипредметний тест. Одна із відмінностей НМТ 2022 та НМТ 2023 – два обов’язкові навчальні предмети: українська мова й математика. Ще п’ять – на вибір: історія України, одна з іноземних мов біологія, хімія, фізика. Як виглядатиме цьогорічна модель вступу до закладів вищої освіти, читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!