Міністра культури Ткаченка відправили у відставку після скандалу

1380 0
Президент Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю призначити на цю посаду іншу людину.
Фото із facebook олександра ткаченка

Фото із facebook олександра ткаченка

У п'ятницю, 21 липня, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку. Про це він повідомив у своєму Telegram.

Він зазначив, що приніс ввечері 20 липня прем’єр-міністру Денису Шмигалю заяву про відставку «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни». І лише потім здивувався заяві президента.

«Культура під час війни важлива, бо це війна не тільки за території, а за людей, а люди - це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього. І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Садовий обмежив витрати з бюджету під час війни

Зазначимо, що напередодні президент Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину від час свого вечірнього звернення.

«Я запропонував главі уряду два кроки. Перший – знайти позабюджетні кошти на проєкти, які вам зараз дійсно потрібні, у світі є люди, які можуть допомогти. А друге – попросив прем’єр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що в Україні вибухнув скандал через новий серіал. Станом на 19 липня ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» і «UATV») Міністерства культури та інформаційної політики уклало 17 договорів на виробництво серіалів на загальну суму понад 150 млн грн. Загалом ДП планує реалізувати 53 проєкти від 32-х вітчизняних продакшенів. Зокрема, компанія телеведучого та актора Юрія Горбунова «Прототип продакшн» і ДП «Мультимедійна платформа іномовлення» України підписали угоду на створення серіалу «СМТ Інгулець» на суму 33 млн грн. 

Додамо, що волонтер та громадський діяч Святослав Літинський зареєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликає обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби. Волонтер розповів Tvoemisto.TV, які витрати зараз на часі, за якими критеріями варто визначати критичність потреб та чому деякі містяни цього не розуміють.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!