Міністр спорту заявив про можливий підпал стадіону СКА у Львові

2484 0
Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі в одній із адмінбудівель стадіону СКА у Львові.
фото прес-служби ДСНС

фото прес-служби ДСНС

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов не виключає версії про підпал стрілецького комплексу навчально-спортивної бази літніх видів спорту на стадіоні СКА у Львові. Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

«Чекаємо на остаточний висновок правоохоронних органів щодо причин пожежі. Не виключено, що це був підпал», – заявив міністр.

Читайте також: У центрі Львова горів дах будинку. Як уберегтися: поради ДСНС

У військовій прокуратурі Західного регіону повідомили, що за фактом пожежі на території стадіону відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України – «недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це заподіяло істотну шкоду, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці». Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 8 років.

«Наразі триває комплекс слідчих (розшукових) дій, за результатами яких будуть встановлені завдані матеріальні збитки військовому майну в умовах особливого періоду»,зазначили у прес-службі військової прокуратури.

Читайте також: Що робити під час пожежі в ТРЦ? Поради рятувальників

Нагадаємо, що у ніч на неділю, 10 червня, у Львові рятувальники гасили пожежу в триповерховій будівлі спортивного комплексу Міністерства оборони України на вулиці Клепарівська, 39. Через пожежу було евакуйовано 120 мешканців гуртожитку, розташованого поруч. До ліквідації пожежі залучили 127 рятувальників, у тому числі 33 курсантів ЛДУ БЖД, та 21 одиницю спецтехніки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!