Міністра культури запросять проінспектувати будівництво на Цитаделі у Львові

1913 0
Одну з веж Цитаделі почали реставрувати. На паспорті об'єкту вказано, що там планують облаштувати офісно-мистецький простір.
Фото:kray.org.ua

Фото:kray.org.ua

Львівська міська рада звернеться до Мінкульту щодо будівельних робіт в одній із веж Цитаделі. А під час візиту міністра культури, Олександра Ткаченка до Львова, його запросять проінспектувати будівництво. Про це йшлось сьогодні під час засідання виконавчого комітету.

Читайте також: Як вберегти Цитадель від захланних бізнесменів

Йдеться про будівництво в одній із веж Цитаделі, що на вулиці Грабовського, 11. Власник будівлі розпочав роботи, не отримавши містобудівні умови та обмеження та не представивши проєкт на містобудівній раді. Дозволи на роботи отримали в обласному ДАБІ. Також під час засідання виконавчого комітету представник забудовника Ярослав Гірник зазначив, що вони отримали погодження на роботи у Мінкульті.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що це може стати прецедентом, призвести до втрати контролю міста над історичними будівлями.

«Підготуйте за мого підпису листа до міністра культури про виявлений факт, який може призвести до втрати контролю зі сторони міста по об’єктах, які мають особливу цінність. 24-25 червня заплановано робочий виїзд до Львова міністра культури, в рамках цього візиту треба організувати робочий виїзд на об’єкт, бо є прогалина у законодавстві. Нею можуть скористатися люди, які можуть робити недобрі речі», – зазначив він.  

Також детальніше вивчити ситуацію мають і члени виконкому, їм міський голова доручив відвідати будівництво.

Нині в одній із веж Цитаделі, що на вулиці Грабовського, 11 вивозять сміття. Представник забудовника зазначив, що її готують до реставрації.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: фортифікація Цитадель

Нагадаємо, нещодавно розпочали роботи в одній із веж Цитаделі, що на вулиці Грабовського, 11. На паспорті об'єкту вказано, що відбувається реставрація, там планують облаштувати офісно-мистецький простір. Йдеться про вежу, яка належить компанії «Передзвін». Роботи виконуватиме «Технобуд». Головний архітектор у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що торік проєкт реставрації вежі розглядали на історико- консультативній раді. Його виготовила архітектурна майстерня «Симетрія». Тоді, проєкт схвалили.

Для довідки

Львівська цитадель – фортифікаційна споруда у Галицькому районі Львова. Зведення велося у 1850-1856 роках. Споруда складається з чотирьох веж-бастіонів і триповерхової будівлі казарми. Під час Другої світової війни тут був концентраційний табір для військовополонених «Stalag 328».

За часів Незалежності усі споруди комплексу перейшли у приватну власність. Одна із веж-бастіонів, які розташовані на Познанській (Пелчинській) горі, перебуває в руїнах, інша знаходиться у задовільному стані. Східну вежу-бастіон, що на Калічій горі, переобладнали під готель «Цитадель Інн».

Нагадаємо, Tvoemisto.tv писало, чому проби забудувати місцевість, де в часи Другої світової війни загинули десятки тисяч військовополонених, не найкраща ініціатива.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!