Міністром охорони здоров'я став головний санлікар Віктор Ляшко

1256 0
Його кандидатуру підтримали 262 народні депутати.
Фото із Фейсбуку Віктора Ляшка

Фото із Фейсбуку Віктора Ляшка

Верховна Рада сьогодні, 20 травня, призначила міністром охорони здоров’я головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка. За таке рішення проголосували 262 народні депутати.

«Часом мені доводилося приймати непопулярні рішення, але я завжди в пріоритеті ставив людське життя. Зробимо усе, щоб українці змогли вакцинуватись, працювати і подорожувати... Вже до осені у нас буде інша готовність системи охорони здоров'я до реагування на спалахи інфекційних хвороб та епідемій», – заявив він під час виступу у парламенті.

Читайте також: Епідеміологиня розповіла, чому відбулося різке зниження захворюваності на Covid-19 

Нагадаємо, що Верховна Рада 18 травня відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. За словами Дениса Шмигаля, основною причиною відставки Степанова став повільний процес вакцинації та поставка вакцин в Україну. 

Зазначимо, що Віктору Ляшко 41 рік. Він народився в с. Осова Дубровицького району Рівненської області. Закінчив Національний медичний університет ім.О.О. Богомольця у 2003 році. У 2015 році закінчив заочну форму навчання Національної академії державного управління при Президентові України (факультет Державне управління у галузі охорони здоров’я).

3 2013 по лютий 2014 року очолював Київський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України. З 2014 року до лютого 2018 року був голова громадської організації «Інфекційний контроль в Україні». З лютого 2018 року по липень 2019 року працював на посаді Першого заступника генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!