Київ

Мінкульт через суд запобіг рейдерському захопленню приміщення столичного університету

819 0
Міністерство культури та інформаційної політики через суд повернуло у власність університету приміщення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Апеляційний суд підтримав позицію Міністерства культури та інформаційної політики щодо неприпустимості відчуження земельної ділянки у Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.
 
«Тиждень розпочався з перемоги в боротьбі проти можливого рейдерського захоплення майна Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенко-Карого та земельної ділянки, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв за адресою: вул. Євгена Коновальця, 18», – ідеться у повідомленні.
 
 

Північний апеляційний господарський суд Києва задовольнив апеляційну скаргу Офісу генерального прокурора, Міністерства культури та інформаційної політики, Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенко-Карого, ДП "Українська студія хронікально – документальних фільмів", Державного агентства України з питань кіно, Фонду державного майна України та Київської міської державної адміністрації.

Так, договір про інвестування реконструкцій Української студії хронікально-документальних фільмів з надбудовою головного корпусу для офісних приміщень та будівництва жилого комплексу визнаний недійсним.

«Таке рішення є блискучим показником спільних дій МКІП, Офісу генпрокурора та університету», – зазначили у міністерстві.

Як стало відомо, багаторічний ректор столичного університету культури і мистецтв піде з посади та стане головою Вченої ради.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!