Київ

Орендар ділянки під кесоном «Сталінського метро» у суді підтвердив своє право на користування майном

713 0
Тепер орендатор зможе безперешкодно та законно користуватися ділянкою, як передбачено договором, десять років.
ФОТО: бюро Viharev

ФОТО: бюро Viharev

ТОВ «ГЮВЕКСХАУС», яке орендує земельну ділянку під кесоном «Сталінського метро» на Оболоні, поруч з парком «Наталка», підтвердило своє право на користування цим майном у судовому порядку.
 
Також на користь компанії було ухвалено рішення на апеляційну скаргу, подану прокурором Оболонської окружної прокуратури.
Відомо, що прокурор домагався арешту об‘єктів, розташованих на ділянці, зазначаючи, що вони були зведені незаконно.
 
Згідно з текстом ухвали, «суд дійшов висновку, що прокурором не доведено необхідності накладення арешту на майно зазначене у клопотанні». Тож ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.
 

Як ми писали раніше, Київрада віддала в оренду ділянку під кесоном на Оболоні на десять років за 22 тисячі гривень на місяць ТОВ  Ігоря Тинного (власник ресторанів «Прага» й Montecchi Capuleti, а також нічного клубу Caribbean Club).

Читайте також: Київрада перевірить вартість оренди ділянки біля кесона

За словами активістів, це землі водного фонду, які не можна забудовувати, а проєкт рішення передбачає житлову й громадську забудову.

Водночас Ігор Тинний у відповідь зазначив, що ця ділянка не є частиною парку «Наталка» і додав, що на проєкт не витрачали бюджетних коштів і допомагали реконструювати парк поруч.

Відмітимо, кесонно-тунельну секцію в урочищі Наталка почали будувати в 1936 році, вона мала стати частиною залізниці, яку збиралися прокласти під Дніпром для логістичних потреб армії. Після вторгнення Німеччини у 1941-у, про будівництво забувають, а після завершення війни в ньому вже не було потреби, але кесон залишили.

У 2017 році столичні архітектори запропонували реставрувати його під культурно-мистецький простір, якому навіть дали назву — «Арт-кесон». Втілити некомерційний проект, судячи з усього, не вдалося.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!