Мінкульт має право забороняти забудову історичних ареалів Києва, - рішення суду

867 0
Тепер Мінкульт напряму може впливати на рішення, щодо забудови історичної частини Києва
Вознесенські печери. Фото з відкритих джерел

Вознесенські печери. Фото з відкритих джерел

Верховний суд України ухвалив рішення, згідно з яким МКІП зможе надавати дозволи на будівельні роботи в історичних ареалах столиці, що покладе край хаотичній забудові міста. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
 
«Зусиллями юристів Міністерства культури та інформаційної політики України, Верховний суд України змінив судову практику, яка тривала роками, та виніс нове рішення на користь МКІП та киян. Цим рішенням суд підтвердив існування історичних ареалів міста Києва, а отже необхідність погодження містобудівної документації, отримування дозволів від МКІП на будівельні роботи в їх межах»– написав він.
 
Ознайомитись детальніше з рішенням можна тут.
 
За словами міністра, це припинить хаотичну забудову міста. 
 

Зазначимо, що це рішення суду може вплинути на подальшу долю багатьох скандальних забудов у столиці. Зокрема раніше Мінкульт закликав Київраду відмовитись від забудови Вознесенського узвозу. Нагадаємо, рукотворні печери орієнтовно 12 століття знайшли восени 2022 року на Вознесенському узвозі, на місці історичного будинку, який знесли ще в 1980-х роках.

На засідання Київради вже не раз хотіли винести проєкт рішення про зміну цільового призначення ділянки на Вознесенському узвозі, 25. Завдяки розголосу проєкт рішення не розглядали.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!