Київ

Міноборони показали легендарних «Привидів Києва»

1293 0
Привидами Києва на початку вторгнення стали називати збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації ВПС, які захищали небо над столицею.
ФОТО: МІНОБОРОНИ / FACEBOOK

ФОТО: МІНОБОРОНИ / FACEBOOK

У Міністерстві оборони України показали світлини легендарних «Привидів Києва», що не дали ворогу захопити перевагу у повітряному просторі та захистили столицю на початку повномасштабного вторгнення.

Нині українські пілоти продовжують вправно закривати українське небо на радянських літаках – щодня викладаються на повну та вижимають все з цієї техніки та працюють над забезпеченням спокійного неба для кожного українця.

 

Наразі пілоти очікують на багатоцільові літаки F-16. У Міноборони кажуть, що захисники неба готові опанувати їх в найкоротші терміни.

Нагадаємо, «Привид Києва» – збірний образ українського пілота-аса 40-ї бригади тактичної авіації, що дислокується у Василькові під Києвом. Він виник у перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну. Тоді повідомлялось, що «Привид Києва» виграв шість повітряних боїв у небі Києва протягом перших 30 годин вторгнення.

Фото: Міноборони / Facebook

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!