Міносвіти затвердило зміни до програм початкової школи

8713 0
Колегія Міністерства освіти і науки України затвердила зміни до програми для початкової школи.
фото: 032,uamodna,pedpressa

фото: 032,uamodna,pedpressa

Про це повідомив член Колегії МОН Сергій Горбачов. "Сьогодні Колегія Міністерства освіти та науки затвердила зміни до програми початкової школи (1-4 класи), які наберуть чинності вже з 1 вересня цього року. Ці зміни були запропоновані у відкритому обговоренні, організованому на інтернет-платформі EdEra... Таке обговорення – перше в Україні", – зазначив він.

Читайте також: Як зміниться середня освіта в Україні: 8 фактів

За словами Горбачова, зміни полягають у тому, щоб прибрати з програм явні неузгодженості, перевантаження дітей й давно застарілі теми. "Оновлення торкнеться практично всіх предметів початкової школи. Але більше всього пропозицій стосувалося української мови, математики та літературного читання", - підкреслив член Колегії МОН.

Крім того, з програми літературного читання будуть виключені нецікаві для дітей та ідеологічні радянські тексти. Також будуть додані твори сучасних письменників, які визначені за рекомендаціями дитячих бібліотек. Зміни в програму – це одна зі складових Концепції нової школи, анонсованої МОН, – повідомляє Тиждень.

Детальніше про зміни та нововведення читайте у матеріалі: Розмовна англійська та олівець замість ручки. Які зміни чекають на школярів?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!