Міська влада закликає обласну заборонити курсування приміських маршруток через Львів

4406 0
У Львові трапилась ДТП, внаслідок якої загинула жінка, інша отримала забої. ДТП спричинив водій приміського автобусу, що курсував за маршрутом №138.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Управління транспорту Львівської міської ради вимагає в обласного управління транспорту припинити курсування приміських маршруток через Львів, зокрема центром міста. Такі маршрутки мають їздити лише до автостанцій, а не дублювати міські маршрути. Інформує пресслужба Львівської міської ради.  

Читайте також: Стало відомо, у якому стані перебуває монахиня, яка вижила після ДТП з маршруткою у центрі Львова

Сьогодні, 20 листопада у Львові трапилась ДТП, внаслідок якої загинула жінка, інша отримала забої. ДТП спричинив водій приміського автобусу, що курсував за маршрутом №138. Управління транспорту ЛМР курсування приміських маршрутів через місто назвало незаконним.

«Неодноразові звернення зі сторони міської влади до обласного департаменту транспорту не мають належного зворотного зв‘язку. І таке свавілля призводить до таких трагедій. Маю сподівання, що після цього випадку ми вже отримаємо належну реакцію щодо цього маршруту зі сторони області. Така ситуація просто не вкладається в голові. Щирі співчуття родині і близьким», – наголошує керівник міського управління транспорту Орест Олеськів.

Приміський автобус №138 курсує за маршрутом Львів, вул. Джорджа Вашингтона – Лапаївка. Обслуговує маршрут ПП «Ліон-Транс».

Також у міськраді зазначають, що 1 січня 2021 року юридично діє Львівська МТГ. Тож до населених пунктів Львівської громади місто запустило нові комунальні маршрути. Попри те й досі паралельно курсують приміські маршрути, угоди на які укладені Львівською ОДА ще до створення Львівська МТГ. Загалом таких маршрутів є 10. На думку представників міської ради, ці угоди повинні бути розірвані, і відповідні автобуси мають припинити свою роботу. До слова, щодо цього питання місто неодноразово зверталося до ЛОДА.

Додамо, що торік Львівське комунальне АТП №1 закликало обласну адміністрацію припинити роботу приміських маршрутів №111, 180А і 217А, бо вважає їх незаконними. Утім в обласній адміністрації тоді зазначали, що підстав розривати договори з перевізниками, які їх обслуговують немає, а звинувачення називали боротьбою за пасажира.

Нагадаємо, що вранці, 20 листопада, у центрі Львова сталася ДТП. Водій маршрутки збив двох монахинь, які саме переходили дорогу. Одна жінка загинула, інша отримала забої. Дорожньо-транспортна пригода сталася на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи у Львові. Після ДТП водій не зупинився, поїхав далі, тіло загиблої монахині виявили на кінцевій зупинці, на вулиці Джорджа Вашингтона.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!