Місто викупить десять земельних ділянок для будівництва нової вулиці у Львові

22661 0
Місто планує будівництво вулиці Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона уже майже 13 років.
фото: novobudovy.com

фото: novobudovy.com

Для будівництва проєктованої вулиці Ряшівської Львівська міська рада незабаром викупить десять земельних ділянок. Кошти на них закладені у бюджеті розвитку. Коштів на викуп ще понад 30-ти ділянок місто досі не виділило. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив в. о. директора департаменту містобудування та начальник управління земельних ресурсів ЛМР Сергій Коровайник.

Читайте також: Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазікільце

«Всієї суми для викупу усіх земельних ділянок для будівництва вулиці на цей рік немає. Потрібно 15-16 мільйонів гривень на понад 40 земельних ділянок. Уже є сформовані усі матеріали по викупу, прийняті всі ухвали сесії. На цей рік заклали 2 мільйони гривень», – каже Сергій Коровайник.

Відповідно до ухвали, яку Львівська міська рада прийняла у квітні, місто планує викупити 10 земельних ділянок вартісттю майже 3 мільйони гривень.

«Уже передали документи до нотаріусів. Найближчим часом частина ділянок буде викуплена. Передусім хочемо викупляти ділянки, де є майно – зелені насадження, садові будиночки», – додає Сергій Коровайник.

Посадовець запевняє, що люди готові продавати свою землю місту. «Вони не мають інших варіантів, адже ділянки передані для садівництва, там нічого не збудуєш. Вони у такому незрозумілому становищі. Нині затримка лише за фінансуванням», – додав він.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, для будівництва вулиці Ряшівської місту потрібно викупити 42 ділянки на вул. Скнилівській. Їх раніше виділили дачному кооперативу «Урожай» для садівництва. Про будівництво вул. Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона, заговорили ще у 2009 році, коли Львів починав пдготовку до футбольного чемпіонату «Євро 2012». Тоді для нової вулиці вирубали частину дерев у парку поблизу аеропорту «Львів». Нову трикілометрову вулицю планували збудувати із чотирма смугами, велосипедною доріжкою та п’ятьма підземними і наземними переходами. На правих поворотах та виїзді з прилеглих вулиць запланували влаштувати додаткові смуги.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!