Міська рада і надалі вирішуватиме, що будувати у Львові. Чи будуть ці рішення публічними

995 0
Додаток «Дія» від сьогодні прийматиме документи на розгляд міського управління архітектури та урбаністики.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Львівська міська рада відновила свої повноваження щодо видачі містобудівних умов та обмежень на будівельні проєкти. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради. 

«Містобуди – де-факто єдиний документ, яким визначаються вихідні дані на будівництво і який видають органи місцевого самоврядування. І від сьогодні у Львові їх продовжує видавати міська влада. Як це і передбачає закон. А не хтось десь, у не зрозуміло який спосіб. Уповноваженим органом, нагадаю, за рішенням сесії визначено управління архітектури і урбаністики», – заявив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Окрім цього, він додав, що розгляд усіх містобудівних намірів забудовників на відкритих засіданнях виконавчого комітету міськради все ще залишатиметься публічним.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv Любомир Зубач, мовиться про те, що МУО видаватиме управління архітектури та містобудування ЛМР, проте проєкт попередньо представлятимуть на виконавчому комітеті ЛМР. 

Читайте також: Відтепер головний архітектор остаточно вирішуватиме, що будувати у Львові

Також у повідомленні йдеться, що від сьогодні, 28 листопада, в додатку «Дія» можна подавати документи на розгляд міського управління архітектури та урбаністики.

Нагадаємо, що раніше функцію видачі містобудівних умов та обмежень (МУО) виконував виконавчий комітет ЛМР. 9 вересня за позовною заявою суд скасував це повноваження. Місто подало касаційну скаргу.

Тож постало питання, кому передати ці повноваження. Воно виявилось дискусійним, адже депутати ЛМР впродовж двох днів засідання сесії не могли його вирішити, але врешті затвердили, що за це відповідатиме управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування.

Додамо, що про те, за що відповідальний головний архітектор міста; чим загрожувала невирішена ситуація з видачею містобудівних умов та про архітектурні рішення на вулицях міста Tvoemisto.tv спілкувалося в інтерв’ю з Антоном Коломєйцевим. 

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!