Місця для переселенців на Львівщині зайняті на 80%

1707 0
Зі 110 тисяч місць, які розгорнули у Львові та області, 92 тисячі зайняті.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Майже усі місця, які розгорнули у Львові та на Львівщині для внутрішньо переселених людей, зайняті. Про це сьогодні, 8 березня, під час брифінгу повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Читайте також: Куди у Львові нести допомогу для військових та біженців. Локації, потреби

За його словами, зі 110 тисяч місць, які розгорнули у Львові та області, 92 тисячі зайняті. А це 80%. Лише за минулу добу Львівщина прийняла близько 10 тисяч людей. Частина з них залишилася, частина відбула за кордон.

«Маємо максимально забезпечити і прийняти людей, які до нас прибувають, створити для них нормальні умови. Для цього ми залучаємо приміщення різних форм власності. Зараз в місті та області ведемо активну роботу, щоб розгорнути додаткові місця. Для цього можуть залучатися заклади культури та інші установи», – каже Іван Собко.

За його словами, резерви місць ще є, хоч їх не багато. Керівники громад міст, містечок, селищ повинні брати активну позицію, зробити інвентаризацію майна, де можна вкласти небагато бюджетних чи спонсорських коштів і доселяти туди людей.

«Такими темпами, як ми йдемо, то ще трохи протримаємося, аде далі поселяти людей змоги не буде. Резерви є, потрібно їх не тримати, а заповнювати», – каже Іван Собко.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи, які приїхали до Львова і шукають житло, можуть знайти місця для поселення.

Ольга Шведа

Відео Дарії Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!