Між Львовом та Рудним покращать транспортне сполучення

2136 0
Депутати ЛМР підтримали відповідну петицію.
Фото: Дивись.info

Фото: Дивись.info

Депутати Львівської міської ради підтримали петицію про покращення транспортного сполучення з Рудним на пленарному засіданні 11 березня. Департамент житлового господарства та інфраструктури до наступного засідання має підготувати відповідну дорожню карту.

Петицію зареєстрував Роман Галичанівський 17 січня, 10 лютого вона набрала необхідні для розгляду депутатами 500 голосів. Автор петиції зазначає, що у селищі зростає кількість новобудов, у той час, як кількість транспорту, що курсує до Рудного – зменшується.

«Маршрутки №28, №184а курсують все рідше. Після 21:00 доїхати з центру додому немає чим. Маршрутка №28 починає свій маршрут у центрі Рудного, звідки приїжджає уже катастрофічно повною на Старе Рудно, що змушує мешканців пропускати дві або три маршрутки, аби мати можливість сісти», – йдеться у петиції.

Читайте також: Депутати ЛМР затверили будівництво нових трамвайних та тролейбусних ліній. Мапа

Цю проблему пропонують вирішити, продовживши маршрут №52 до смт Рудне з великими автобусами через Зимну воду; відремонтувати вулицю Героїв Небесної сотні у Рудному; збільшити кількість автобусів №28 із 15 до 18 та встановити графік роботи з 6:00 до 23:00; збільшити кількість автобусів №184, аби вони могли курсувати з інтервалом 20-30 хв.; відновити маршрут №287 до Сихова та призначити відповідального за покращення транспортного сполучення до Рудного в управлінні транспорту ЛМР. 

Додамо, що міське управління транспорту намагалося домовитись із обласним департаментом дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА, аби продовжити маршрут №52 до Рудного та збільшити кількість автобусів до 12-15. Утім місту та області домовитись не вдалось. У ЛОДА запропонували продовжити обласний маршрут №156 до Рудного зі збільшенням автобусів до 15 одиниць. Таке рішення виставили на обговорення громадськості.

Нагадаємо, у міськраді планували запустити автобуси великого класу на маршрут №28, а до Старого Рудного – запустити безкоштовний експрес. Утім місцеві мешканці виступили проти такої ініціативи.

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!