Львів'ян запрошують на безкоштовні екскурсії до Дня музеїв. Програма заходів

4971 0
18 травня 19 музеїв пропонують відвідувачам вільний вхід.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Щороку 18 травня світ відзначає Міжнародний день музеїв. З цієї нагоди 33 музеї Львова та Львівщини розробили спеціальну програму чотирьох днів, яка охопить 18 – 21 травня. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Цьогорічною темою Міжнародного дня музеїв ICOM запропонувала підкреслити роль музеїв у добробуті і сталому розвитку суспільства.

«Йдеться про те, що музеї можуть сприяти позитивним змінам у суспільстві – подоланні соціальної ізоляції, покращенні психічного здоров’я, сприянні інклюзивності і підтримці кліматичних заходів», – йдеться в повідомленні. 

Музеї підготували для відвідувачів безліч заходів з оригінальними форматами. Зокрема:

  • фотосесія і співи біля озера у Шевченківському гаю;

  • презентація виставки вишивок у Домі Франка;

  • екскурсія з реставраторами Гарнізонного храму з відвіданням реставраційної майстерні;

  • декорування екоторбинки у музеї Івана Труша;

  • розмови про іпотерапію і старовинні карети у Музеї карет;

  • Зоологічний музей ЛНУ ім. І. Франка;

  • скансен і «Територія терору» пропонують вечірні екскурсії.

Батьки можуть обрати майстер-класи і квести для дітей чи всієї сім’ї, наприклад майстер-клас «Археологічна експедиція» від Музею «Древній Звенигород» чи квест районом вулиці Наукової від Музею Міста. Є активності і у музеях за містом (музей Дзиндри у Брюховичах, музей «Древні Звенигород» у Звенигороді, Жовківський, Ольський, Золочівський, Підгорецький замок), тож можна планувати собі відпочинкові виїзди туди. Цього року до програми долучились і нові музеї, такі як «Музей у темряві» і Sound History Museum з ретро експонатами аудіо-, відео, та радіотехніки.

Читайте також: У Львові створять ще один мистецький музей

Повний перелік заходів можна переглянути тут. 18 травня 19 музеїв пропонують відвідувачам вільний вхід. На більшість заходів необхідна попередня реєстрація за телефоном або онлайн-формою.

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv  зібрало головні події, які відбудуться у Львові цього тижня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!