У Львові створять ще один мистецький музей

1480 0
Музей Володимира Патика буде розташований на вулиці Яна Матейка.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Львові на вулиці Яна Матейка створять ще один мистецький музей Володимира Патика. Музей працюватиме як відділ  Історико-краєзнавчого музею м. Винники.

Джерело: пресслужба ЛОДА

«При розробці концепції надихалися найкращими музеями Європи. Створення музею триватиме в два етапи: перший етап – це створення експозиції в двох залах приміщення на вул. Я. Матейка. Другий етап передбачає створення більш ширшої експозиції, а також майстерні, інтерактивних дитячих кімнат, де діти зможуть, зокрема, скласти з пазлів чи спробувати самостійно намалювати картини, представлені у музеї», – зазначив  директор Історико-краєзнавчого музею м. Винники Ігор Тимець.

Читайте також: Мозаїчне панно «Море і риби» Патика представили на Венеціанському бієнале

У музеї експонуватимуть іменні колекції й інших митців. Незабаром розпочнеться обговорення фінансування створення музею. Для напрацювання дизайну приміщень музею планують залучити студентів Львівської національної академії мистецтв ім. І. Труша.

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Героїв УПА, 73 до офісної будівлі добудують багаторівневий паркінг. В архітектурі будівлі збережуть елементи мозаїки авторства Володимира Патика, яка раніше була на паркані заводу «Кінескоп».

Для довідки:

Володимир Патик (1926 – 2016) – львівський художник, представник галицької школи живопису, один з найвидатніших митців в українському малярстві другої половини ХХ століття. Митець об'їздив майже всю Україну, бував у Карпатах, далеко на півночі росії, в Мурманську, малював у Прибалтиці, Сибіру, Середній Азії – і всюди митця захоплювала краса природи, люди та їхні заняття. Таким чином вироблялася власна живописна манера Патика, його особливий, темпераментний почерк. Здобув широке міжнародне визнання – окрім численних виставок у Канаді та Сполучених Штатах Америки, у 2011 році відбулася персональна виставка художника в музеї «Heshuifa Art Museum» (Хайфа, Ізраїль), в Ганґжоу (Китай). Заслужений художник України, лауреат Національної премії ум. Т. Шевченка, Народний художник України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!