Мобілізація в Україні. Уряд хоче змінити систему бронювання

1601 0
Шмигаль повідомив, що з Генштабом ЗСУ вже погоджено, аби працівників критичних підприємств бронювали якнайбільше.
Умовне фото

Умовне фото

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд працює над новою системою бронювання від військової служби за мобілізацією. Про це він заявив на пресконференції 4 березня.

За його словами, в Україні восьмеро людей, які працюють, мають забезпечувати одну особу, яка ризикує своїм життям на фронті. Бронювання від мобілізації мають отримувати ті, хто наповнює держбюджет.

Читайте також: Як вручатимуть повістки за новим законопроєктом. Пояснення

«Близько 700 тисяч людей в Україні заброньовані. І цей підхід працює, він є економічним. Тому що є галузі та підприємства критичної інфраструктури або галузі критичних потреб економіки. Ми хочемо вдосконалити цей підхід, щоб він був більш справедливим», − повідомив Шмигаль.

Читайте також: Львівська ОВА забронювала 50% працівників

За його словами, в законопроєкті про мобілізацію має бути передбачено те, аби перш за все були заброньовані ті, хто забезпечує життєдіяльність країни, критичні підприємства.

Після всіх змін пріоритетними для бронювання будуть працівники, які:

  • забезпечують життєдіяльність країни;
  • належать до критичних галузей економіки;
  • несуть вагоме податкове навантаження;
  • отримують офіційну зарплату на рівні середньої або вище середньої по галузі.
     

Шмигаль повідомив, що з Генштабом ЗСУ вже погоджено, аби працівників критичних підприємств бронювали якнайбільше.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого підтримала в першому читанні оновлений урядовий законопроєкт №10449 щодо проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

Про те, що змінить законопроєкт 10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку; на що варто звернути увагу; які питання спричиняють найбільші дискусії, Tvoemisto.tv запитало в Ярослава Жукровського, адвоката, юридичного консультанта Центру допомоги військовим та їхнім сім’ям. Читайте за посиланням

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!