Мобільні оператори можуть повернути абонентську плату за місяць замість 28-ми днів

4947 0
АМКУ може оштрафувати провайдерів телеком-послуг, оскільки комітет завершив розслідування і винесе вирок 15 квітня.
Фото: kakotvet.com

Фото: kakotvet.com

Мобільні оператори Kyivstar, Vodafone і lifecell повинні впродовж двох тижнів переглянути тарифні пропозиції і відмовитись від практики стягувати плату з абонентів щочотири тижні, інакше їх перегляне Антимонопольний комітет. Про це повідомляє Ubr.ua.

Читайте також: Vodafone підвищить вартість низки тарифів. Перелік

Крім цього, АМКУ може оштрафувати провайдерів телеком-послуг, оскільки комітет завершив розслідування і винесе вирок 15 квітня.

Із серпня минулого року Kyivstar, Vodafone і lifecell почали переводити більшість тарифних планів на чотирьохтижневий період тарифікації (28 днів). До цього абонентську плату нараховували за календарний місяць – 30 чи 31 день. Через це абонентам доводилось платити за зайвий 13-й місяць у році.

Оператори пояснили зміну тарифів тим, що за законом розрахунковий період у один місяць встановили відносно терміну «абонентська плата», а нові тарифи потрапляють під інший вид оплати – «плата за пакет послуг»

Читайте також: Як зміняться тарифи мобільних операторів у 2019 році. Деталі

За інформацією Ubr.ua, деякі оператори вже почали відмовлятись від сумнівної практики ще до засідання АМКУ. До прикладу Vodafone змінив деякі тарифні плани і збільшив розрахунковий період з чотирьох тижнів до місяця.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!