Мобільний зв'язок між Україною та Польщею може подешевшати. Деталі

2482 0
Уряд України веде перемовини з польською стороною щодо здешевлення вартості роумінгу роумінгу між двома країнами.
Фото: kakotvet.com

Фото: kakotvet.com

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) проголосувала за проект міжурядової угоди України з Польщею, який передбачає двостороннє зниження роумінгових розцінок. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора 20 жовтня і направлено на узгодження в усі зацікавлені міністерства, – передає ЛIГАБiзнесIнформ.

Читайте також: 3G у Львові. Порівняння цін мобільних операторів

Документ по суті являє собою перероблену директиву Єврокомісії від 2012 року. Згідно з її нормативам, протягом двох років тарифи на внутрішній роумінг в Європі поступово знижувалися. Так, з середини 2012-го одна хвилина вихідного дзвінка в мобільних мережах ЄС стала коштувати 29 євроцентів, а вхідного – 8 євроцентів. А з середини 2014 року, згідно з цією ж директиві, граничні тарифи були знижені до 19 і 5 євроцентів відповідно. Нормативи торкнулися і розцінки на мобільний інтернет в роумінгу: за два роки вони впали з 70 до 20 євроцентів за 1 Мб, за СМС – з 9 до 6 євроцентів.

Керівник НКРЗІ Олександ Животовський говорить, що стосовно мобільних мереж України та Польщі уряду збираються піти по тому ж шляху. Правда, граничні розцінки можуть трохи відрізнятися від вищенаведених, враховуючи місцеві особливості ринку.

Читайте також: Коли в Україні з’явиться 4G?

Наступними країнами, з якими НКРЗІ може заключити відповідні договори, є Туреччина, Білорусь, Грузія, Молдова, Азербайджан та Вірменія.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!