«МОК дав росії світло використовувати Олімпіаду як зброю», – Кулеба

732 0
Міністр просить партнерів блокувати таке рішення.

Україна відреагувала на дозвіл Міжнародного Олімпійського комітету російським та білоруським спортсменам брати участь в Олімпіаді-2024. Відповідний допис зʼявився у Twitter очільника Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби.

«МОК, по суті, дав Росії зелене світло на використання Олімпіади як зброї. Адже Кремль використовуватиме кожного російського та білоруського спортсмена як зброю у своїй пропагандистській війні»,  зазначив міністр.

 

А тому закликав партнерів засудити рішення Олімпійського комітету.

Що було раніше

У пʼятницю, 8 грудня, МОК допустив до Олімпійських ігор-2024 атлетів із росії та білорусі під нейтральним статусом. Українська сторона наразі готова до таких рішучих дій, як бойкот змагань.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам із росії та білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі, однак відклав розгляд питання щодо їхньої участі в Олімпіаді.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!