Молодим вчителям скасували одноразову виплату у 21 тисячу гривень

9721 0
Однак її можуть відновити наступного року.
Фото: Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

Фото: Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

Молоді вчителі зі стажем до десяти років, яким мали до кінця 2020 доплатити по 21 тис. грн, не отримають цих нарахувань. Про це сьогодні, 22 квітня, під час брифінгу повідомила в. о міністерки освіти і науки України Любомира Мандзій.

Відповідно до змін до бюджету, одноразову допомогу молодим вчителям тимчасово призупинили. Однак її можуть відновити наступного року.

Читайте також: Як у Львові будують новий корпус ліцею. Фото

Нагадаємо, що суму у 21 тисячу гривень вираховували зважаючи на прожитковий мінімум станом на 1 січня 2020 року. Загалом доплати мали отримати 73,9 тис. учителів.

За попередньою інформацією Кабміну, молодий учитель наразі отримує майже на 3 тис. грн менше, ніж досвідчені педагоги. Приблизна зарплата молодих вчителів в Україні становить 5,4 тис грн, а вчителів зі стажем – майже 8,2 тис. грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!