МОН рекомендує відновити навчання у школах. Яким воно буде на Львівщині

3076 0
Очільник МОН закликав керівників департаментів освіти і науки та шкіл врахувати думку батьків щодо формату навчання дітей.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Міністерство освіти і науки рекомендує відновити принаймні змішане навчання у школах після перерви, викликаної масштабною ракетною атакою росії проти України 10-11 жовтня. Водночас учні шкіл Львівщини повертаються за парти від сьогодні, 17 жовтня.

Джерело: міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, голова Львівської ОВА Максим Козицький в ефірі телемарафону

«Я абсолютно впевнений, що безпекова ситуація по наявності сховищ сьогодні дозволяє 70% закладів освіти проводити принаймні змішане навчання. Тобто відновити соціалізацію всіх учасників освітнього процесу, спілкування учнів і вчителів», – каже міністр.

Читайте також: Вступ до гімназій після 4 класу. Коли і які іспити складати

Окрім цього, він закликав керівників департаментів освіти і науки та керівників шкіл врахувати думку батьків щодо формату навчання їхніх дітей. Тобто, за його словами, те, як продовжуватиме навчання кожна дитина: очно, дистанційно чи змішано, – мають вирішувати батьки.

«Ми плануємо, що з понеділка ми маємо виходити на навчання. Тому що ми маємо надавати основні послуги, діти – наше майбутнє, війна має закінчитися на нашому поколінні. Наступне покоління має навчатися. Ми з понеділка відновляємо навчання», – додав Козицький.

Додамо, як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, формат навчання обговорюють батьки з вчителями, а кожна школа Львова зокрема самостійно вирішує, чи виходити на очне, чи залишатися на дистанційному навчанні тощо.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!